Haniff's Birthday Cake - Liverpool

Kek nie ditempah dari bulan sebelum puasa lagi. Zai minta buatkan b'day cake anaknya Haniff. Tapi nie baru dapat call tadi Zai kata dia tersalah bagi tau umur anaknya, bukan 12 tapi 11 tahun. Nasib baik tak tulis #12 tu kat kek nie, cuma indicated by the # of candles je...he.he..apa la mamawawa nie...merajuk krg si Haniff nanti mama dia tersasul bagi tau umur dia lebih setahun. Nasib baik buleh cabut je candle fondant tu..ha..ha..ha..
Kek disalut dgn royal icing as usual, Zai mmg kalu order sure nak royal icing punye...beres...
& decor lainnya dibuat dari fondant + sedikit buttercream icing untuk rerumput hijaunye..
Logo Liverpool ialah edible photo print image i order direct daripada Ayu Yuliana KL (Loveliana). Ayu hantar thru' courier selalunya & tu yg kalau sapa2 nak edible image kena bagitau in advance kurang-kurang 2 minggu, takut Ayu sibuk & takde masa nak uruskan couriernye..







2 comments:

mamaDhea said...

haa.. jumpa pon "pembuat kek" kat JB.. hehehe.. jenuh mencari akhirnya bertemu jua...

p/s: sllunya yg terer wat fondant cake etc ni dok kat KL/Selangor je laa.. kita yg dok JB ni jamu mate aje...

Miralisya said...

Salam Mamadhea...
Thanks for the respond..you suka surf cake blog gak ke... sama-sama le kita..
Banyak idea2 saya dpt & jatuh cinta tuk decor cake pun sbb slalu gi blog2 org KL/Selangor le...tu yg gi belajar sana sini tuk dptkan skill dlm baking & decorating nie... jom join me..